Behandlingsmetoder

Behandling

 

Naprapatins styrka ligger i att flera behandlingsmetoder kombineras:

 

Manipulation som är naprapatens viktigaste behandlingsmetod är en teknik där man med olika behandlingsgrepp normaliserar rörligheten och funktionen i leder. Här använder naprapaten mycket specifika handgrepp som utförs med hög hastighet, litet röreleseutslag och med så lite kraft som möjligt.

 

Mobilisering är ett alternativ till manipulation som skiljer naprapaten från de flesta andra yrkesgrupper inom manuell medicin. Vid mobiliseringen tas mycket specifika och lednära handgrepp som sedan utförs långsamt till skillnad från manipulationen. Även mobiliseringen används för att normalisera ledrörligheten och återvinna funktionen.

 

Triggerpunktsbehandling används för att minska lokal smärta men även smärtutstrålning. De spända muskelsträngarna behandlas med flera olika metoder som pressure, muskeltöjning och Dry needling.

 

Muskeltöjning (stretching) används för öka cirkulationen, minska muskelspänning och normalisera rörlighet och funktion.

 

Klassisk massage av muskler och bindväv för att mjuka upp vävnaden, minska muskelspänning samt öka cirkulationen. Dessa effekter gör massagen mycket effektiv i smärtlindrande syfte.

 

Naprapaten ger ofta träningsråd. Här ställs alltid patientens styrka i relation till rörligheten och övningarna kan bestå av såväl muskeltöjning som specifik eller allmän styrke- och konditionsträning.

 

Råd om ergonomi och hur patienten skall klara sitt vardagliga liv är andra viktiga delar som diskuteras.

 

Ytterligare komplement till övrig behandling är nålbehandling såsom akupunktur och Dry needling, kinesiology tejping och elterapi.

 

 

Vi kommer tillsammans se till att du får den hjälp just du behöver.